Tandheelkunde voor uw huisdier

Net als bij mensen moeten dieren ook naar de tandarts. Elke diersoort heeft hierbij zijn eigen veelvoorkomende problemen met verschillende oorzaken en behandelingen. WB Dierenartsen kan deze problemen en de benodigde tandheelkundige zorg bieden voor verschillende gezelschapsdieren.

Gebitsproblemen zoals parodontitis geven een verhoogde kans op hart- en nierproblemen en infecties elders in het lichaam. Het begint altijd met tandplaque wat gevolgd wordt door tandsteen. Het is daarom van groot belang om het gebit jaarlijks na te laten kijken. Of het nu gaat om het saneren van het gebit of om extracties van diverse elementen, het ervaren team van WB Dierenartsen heeft de deskundigheid en apparatuur in huis! Door diverse bijscholingen houden we ons up-to-date en door specifieke toelegging op het gebied van het honden- of kattengebit, krijgt uw dier de optimale behandeling.

Neem vrijblijvend contact op

Vragen?

Heeft u vragen of wilt u meer weten over een onderzoek of een behandeling? Neem contact met ons op en laat het ons weten, wij helpen u graag verder!

Gebitsbehandelingen
voor uw dier

Uw dier zal onder sedatie gebracht worden (u mag hierbij aanwezig zijn) en wordt daarna geïntubeerd. Gedurende de behandeling zal uw dier steeds gemonitord worden. Wij beschikken over professionele apparatuur om het gebit van uw dier in onze kliniek te onderzoeken en te behandelen. Door middel van een pocketsonde en dentale röntgen kunnen we eventuele problemen makkelijk opsporen. Denk hierbij aan fracturen, wortelresten, botproblemen, glazuurdefecten, furcaties (ruimte tussen de kieswortels), gingivitis (tandvleesontsteking), stomatitiscomplex (mondvliesontsteking) of rotte tanden en wortels.

Tandheelkunde bij
WB Dierenartsen

Een tandheelkundig onderzoek bij WB Dierenartsen wordt door professionele en deskundige dierenartsen uitgevoerd. Daarbij reinigen en polijsten wij het gebit van uw huisdier altijd. Uw dier is tijdens deze behandeling altijd onder narcose en naderhand kan het bijkomen en uitslapen op onze recovery. Meer weten? Neem contact met ons op!

Tandheelkunde Hond

Het gebit van uw hond is een belangrijk onderdeel van zijn gezondheid. Bij WB Dierenartsen komt onze hondentandarts veel problemen tegen die bij andere gezelschapsdieren in mindere mate of niet voorkomen. Heeft uw hond een slechte adem of problemen met zijn gebit, dan bent u bij ons in goede en ervaren handen.

Tandheelkunde Kat

Katten hebben een aantal specifieke problemen aan hun gebit in vergelijking met andere gezelschapsdieren. Daarbij laten poezen en katers niet zo makkelijk zien dat ze iets aan hun gebit mankeren. Mocht u dus vermoeden dat er iets mis is met het gebit van uw kat, bent u bij de kattentandarts van WB Dierenartsen in goede handen.

Maak kennis met ons team

Onze dierenartsen

Bij WB Dierenartsen werken louter deskundige en ervaren dierenartsen. Wij stellen alles in het werk om uw dier gezond en wel naar huis te laten gaan. Dankzij onze disciplines, behandelingen en laboratorium in huis kunnen wij de passende zorg verlenen. Graag stellen wij onze artsen aan u voor!

Vragen?

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u meer weten over een onderzoek of een behandeling? Neem contact met ons op en laat het ons weten, wij helpen u graag verder!