Oogheelkunde voor uw huisdier

Knijpt uw huisdier met z’n oog of heeft het rode, tranende ogen? Oogproblemen komen veelvuldig voor bij dieren en zijn voor hen net zo vervelend als voor mensen. Onder oogproblemen verstaan we niet alleen problemen aan de oogbol, maar ook aan de oogleden. Een oog kan natuurlijk een paar dagen een beetje tranen, maar als uw huisdier bijvoorbeeld met het oog knijpt of als het oogwit rood is kan er meer aan de hand zijn dan een onschuldige ontsteking. Dankzij de expertise van WB Dierenartsen op het gebied van oogheelkunde kunnen wij uw huisdier onderzoeken en behandelen.

Neem vrijblijvend contact op

Vragen?

Heeft u vragen of wilt u meer weten over een onderzoek of een behandeling? Neem contact met ons op en laat het ons weten, wij helpen u graag verder!

Oogonderzoek

Wanneer uw huisdier slecht of niet kan zien, kunt u dat op meerdere manieren bij uw huisdier ontdekken. Knijpen met het oog of rood oogwit is vrij duidelijk, maar ook het schuren van de kop langs bijvoorbeeld de bank of het been van de eigenaar kan een uiting van pijn of jeuk zijn. Het achterhalen van de oorzaak is van groot belang, want alleen dan kunnen we uw huisdier de meest optimale behandeling bieden. Door middel van een oogonderzoek in onze eigen dierenkliniek kan WB Dierenartsen vaak achterhalen wat het probleem is. De oplossing kan variëren van een zalfje tot aan een operatie.

Oogheelkunde bij WB Dierenartsen

Er zijn veel soorten oogaandoeningen bij dieren. Erfelijke afwijkingen, ‘cherry eye’, ooglidafwijkingen, tumoren, beschadigingen van het hoornvlies, glaucoom, staar en ontstekingen: het is maar een greep uit de problemen die er kunnen zijn. Bij WB Dierenartsen hebben we de kennis én de apparatuur in huis om de juiste diagnose te stellen en het beste advies te geven. In overleg kunnen we u doorsturen naar een specialistische oogarts. Deze specialist behandelt uitsluitend oogproblemen.

Maak kennis met ons team

Onze dierenartsen

Bij WB Dierenartsen werken louter deskundige en ervaren dierenartsen. Wij stellen alles in het werk om uw dier gezond en wel naar huis te laten gaan. Dankzij onze disciplines, behandelingen en laboratorium in huis kunnen wij de passende zorg verlenen. Graag stellen wij onze artsen aan u voor!

Vragen?

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u meer weten over een onderzoek of een behandeling? Neem contact met ons op en laat het ons weten, wij helpen u graag verder!