Elektrochirurgie bij uw huisdier

Bij sommige ingrepen zal het ervaren team van WB Dierenartsen gebruik maken van elektrochirurgie. Bij deze moderne en vooruitstrevende manier van opereren wordt met kleine elektrische stroompjes gewerkt. Dit is voor uw huisdier veel minder ingrijpend dan normale operatietechnieken. Uiteraard bekijken wij per dier of elektrochirurgie mogelijk is.

Een snelle en minder indringende manier van opereren is met behulp van elektrochirurgie. Het voordeel is dat er minder bloedverlies en kans op infectie is bij het doornemen van weefsel. Hierbij wordt met kleine elektrische stroompjes gewerkt waardoor het minder indringend en sneller is dan handwerk. Ook hebben onze artsen minder hechtmateriaal nodig. En in combinatie met onze vooruitstrevende laparoscopische methode heeft uw huisdier zeer weinig te lijden. Dankzij deze moderne technieken is uw hond, kat, konijn of ander gezelschapsdier in een kortere tijd weer de oude.

Neem vrijblijvend contact op

Vragen?

Heeft u vragen of wilt u meer weten over een onderzoek of een behandeling? Neem contact met ons op en laat het ons weten, wij helpen u graag verder!

Behandelingen met HF-chirurgie

Met behulp van elektrochirurgie kunnen we heel makkelijk bloedvaatjes dichtbranden (coaguleren), waardoor bijvoorbeeld interne bloedingen veel sneller gestelpt kunnen worden. In combinatie met laparoscopie (kijkoperatie) is een ingreep veel minder ingrijpend voor uw huisdier. Onder meer bij castraties van honden of katten, sterilisatie van konijnen of het verwijderen van de milt kan elektrochirurgie worden gebruikt.

Elektrochirurgie bij WB Dierenartsen

Wanneer uw gezelschapsdier in aanmerking komt voor een ingreep met elektrochirurgie, zullen onze dierenartsen dit met u bespreken. Alle ingrepen bij WB Dierenartsen worden door onze ervaren en deskundige artsen uitgevoerd. Uw huisdier wordt altijd onder narcose of roesje gebracht en kan naderhand uitslapen en op het gemak bijkomen op onze recovery. Meer weten? Neem gerust contact met ons op!

Maak kennis met ons team

Onze dierenartsen

Bij WB Dierenartsen werken louter deskundige en ervaren dierenartsen. Wij stellen alles in het werk om uw dier gezond en wel naar huis te laten gaan. Dankzij onze disciplines, behandelingen en laboratorium in huis kunnen wij de passende zorg verlenen. Graag stellen wij onze artsen aan u voor!

Vragen?

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u meer weten over een onderzoek of een behandeling? Neem contact met ons op en laat het ons weten, wij helpen u graag verder!