Euthanasiebegeleiding voor uw huisdier

Uw huisdier is een lid van uw gezin. Daarom is euthanasie een gevoelig en verdrietig onderwerp. Bij dieren komt het helaas vaak ter sprake, omdat een plotseling overlijden zelden voorkomt. In veel gevallen is het dan voor uw huisdier het beste om rustig in te slapen. Voor, tijdens en na deze moeilijke beslissing staat WB Dierenartsen voor u klaar om u hierbij te begeleiden.

Onze begeleiding is intensief en tweeledig. WB Dierenartsen kan u begeleiden bij het nemen van de beslissing. Maar ook tijdens het inslapen van uw huisdier zijn we er voor u. Naast een gesprek met één van onze dierenartsen krijgt u het gratis boekje “Zijn we niet te vroeg?”, dat is geschreven door dierenarts Hugo van Duijn. Daarin staan allerlei overdenkingen die u kunnen helpen bij het nemen van de beste beslissing.

Huisdier laten inslapen

Mocht de beslissing uiteindelijk zijn dat euthanasie van uw dier het beste is, dan zullen wij u vervolgens begeleiden bij het laten inslapen. WB Dierenartsen heeft hier een aparte ruimte voor, maar het is ook mogelijk uw dier thuis te laten inslapen. De manier waarop dit gedaan wordt, is afhankelijk van de omstandigheden. We bespreken dit vooraf met u.

Euthanasiebegeleiding bij WB Dierenartsen

Als uw dier is ingeslapen, heeft u de keuze om uw dier zelf mee te nemen. Maar u kunt uw huisdier ook laten cremeren, begraven of bij ons laten. Het is goed daar van tevoren over na te denken, zodat u hier niet in uw verdriet door overvallen wordt. Wilt u meer weten over begeleiding tijdens deze moeilijke periode bij WB Dierenartsen? Neem dan contact met ons op!

Vragen?

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u meer weten over een onderzoek of een behandeling? Neem contact met ons op en laat het ons weten, wij helpen u graag verder!