Voortplanting en gynaecologie voor paarden en ezels

Wilt u graag fokken met uw paard of ezel? De vruchtbaarheid is bij deze dieren erg belangrijk. Zo kunnen goede genen en unieke eigenschappen worden doorgegeven naar nieuwe generaties. Bij WB Dierenartsen zit u voor advies en begeleiding over voortplanting en gynaecologie, maar óók voor castratie aan het juiste adres. Graag helpen wij u met de juiste adviezen, begeleiding en behandelingen.

Vruchtbaarheidsonderzoek

Door middel van echografisch onderzoek kunnen wij een inschatting maken van het verloop van de cyclus van uw merrie. Zo kunnen de artsen van WB Dierenartsen u het beste moment van inseminatie aangeven. Ook voor het traject dat daarop volgt kunnen wij voor u bijstaan. Van het uitvoeren van de inseminaties tot de controle of er een ovulatie plaats heeft gevonden en natuurlijk of er een vruchtje in de baarmoeder zit.

Castratie, voortplanting en gynaecologie

Voor castratie maken wij gebruik van de zogenaamde ‘halfbedekte’ methode. Eén van onze dierenartsen houdt zich bezig met de anesthesie terwijl een andere arts de operatie uitvoert. Deze operatie doen wij niet in onze kliniek, maar op locatie. Hierdoor kunnen wij castratie alleen aanbieden bij kleine pony’s of shetlanders. Voor meer informatie over castreren, voortplanting en gynaecologie, kunt u altijd contact met ons opnemen!

Maak kennis met ons team

Onze dierenartsen

Bij WB Dierenartsen werken louter deskundige en ervaren dierenartsen. Wij stellen alles in het werk om uw dier gezond en wel naar huis te laten gaan. Dankzij onze disciplines, behandelingen en laboratorium in huis kunnen wij de passende zorg verlenen. Graag stellen wij onze artsen aan u voor!

Vragen?

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u meer weten over een onderzoek of een behandeling? Neem contact met ons op en laat het ons weten, wij helpen u graag verder!