Titeren van huisdieren

Om te controleren of uw hond goed gevaccineerd is of nog ingeënt moet worden, kunnen we een beetje bloed afnemen en dit testen. Dit heet titeren. Dit doen we bij puppy’s na de basisvaccinatie, bij volwassen honden gebruiken we het om te controleren of er inentingen nodig zijn.

Bij reizen naar het buitenland is het soms verplicht om te titeren bij de inenting tegen rabiës. Dit onderzoek moet worden gedaan door een gecertificeerd laboratorium. Mocht u van plan zijn met uw huisdier naar het buitenland te gaan, neem dan contact op met WB Dierenartsen om te vragen wat u moet regelen. De informatie staat ook op www.licg.nl. Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op!

Titerbepaling

Voor de titerbepaling gebruikt WB Dierenartsen de Vaccicheck. Het afgenomen bloed wordt bewaard, aangezien de test eens per week wordt gedraaid. U krijgt daarna via de telefoon of e-mail te horen hoe goed uw hond is beschermd. In de meeste gevallen zijn volwassen honden langdurig beschermd en hoeft u geen andere inenting te geven, soms is uw hond niet beschermd. In dat geval kunnen we hem optimaal vaccineren. Daarnaast adviseren we om uw hond jaarlijks tegen de ziekte van Weil in te enten. Dit is in Nederland een basisvaccinatie omdat de ziekte veel voorkomt en een zoönose is (een ziekte waar mensen ook ziek van kunnen worden).

Maak kennis met ons team

Onze dierenartsen

Bij WB Dierenartsen werken louter deskundige en ervaren dierenartsen. Wij stellen alles in het werk om uw dier gezond en wel naar huis te laten gaan. Dankzij onze disciplines, behandelingen en laboratorium in huis kunnen wij de passende zorg verlenen. Graag stellen wij onze artsen aan u voor!

Vragen?

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u meer weten over een onderzoek of een behandeling? Neem contact met ons op en laat het ons weten, wij helpen u graag verder!