Mestonderzoek voor paarden en ezels

WB Dierenartsen kan diverse onderzoeken uitvoeren in het eigen laboratorium. Op deze manier kunnen wij mest- en bloedmonsters snel onderzoeken en eventuele gezondheidsproblemen van uw paarden of ezels ontdekken.

Heeft uw paard wormen?

Door middel van mestonderzoek kunnen wij bepalen of een paard wormen heeft, welke wormen het zijn en waarmee het paard het beste ontwormd kan worden. Hierdoor brengen onze dierenartsen het aantal ontwormingsmiddelen terug en kunnen we heel specifiek behandelen. Zo helpen we resistentie tegen die middelen te voorkomen en kunnen we de effectiviteit van deze middelen blijven garanderen, evenals de gezondheid van uw dieren.

Bloed- en mestonderzoek

Ook het bloed van uw ezel of paard kan ons veel vertellen. Door specifieke bloedwaarden te controleren, kunnen de artsen van WB Dierenartsen afwijkingen in het bloed van uw paard ontdekken. Denk bijvoorbeeld aan ontstekingen, lever- of nierafwijkingen of spierbevangenheid. Met deze resultaten kunnen we de juiste diagnose stellen en een gerichte behandeling adviseren en uitvoeren. Meer weten? Neem dan contact met ons op!

Maak kennis met ons team

Onze dierenartsen

Bij WB Dierenartsen werken louter deskundige en ervaren dierenartsen. Wij stellen alles in het werk om uw dier gezond en wel naar huis te laten gaan. Dankzij onze disciplines, behandelingen en laboratorium in huis kunnen wij de passende zorg verlenen. Graag stellen wij onze artsen aan u voor!

Vragen?

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u meer weten over een onderzoek of een behandeling? Neem contact met ons op en laat het ons weten, wij helpen u graag verder!