Tandheelkunde hond

Het gebit van uw hond is een belangrijk onderdeel van zijn gezondheid. Bij WB Dierenartsen komt onze hondentandarts veel problemen tegen die bij andere gezelschapsdieren in mindere mate of niet voorkomen. Heeft uw hond een slechte adem of problemen met zijn gebit, dan bent u bij ons in goede en ervaren handen.

Tandsteen en tandplaque zijn vaak de grootste oorzaak van veel gebitsproblemen bij honden. De ervaren artsen van WB Dierenartsen zullen daarom bij elk bezoek het gebit van uw hond beoordelen. Voordat we iets gaan doen, bekijken we eerst wat er aan de hand is en wat we voor u kunnen doen. Op het moment dat we het gebit gaan schoonmaken, brengen we uw dier onder narcose. We monitoren het hart en de ademhaling en dankzij een tube in de luchtpijp wordt de ademhaling verzekerd en verslikking voorkomen. Hierna maken we het gebit schoon en bepalen we de zogenaamde parodontale status, een overzicht van de problemen.

Neem vrijblijvend contact op

Vragen?

Heeft u vragen of wilt u meer weten over een onderzoek of een behandeling? Neem contact met ons op en laat het ons weten, wij helpen u graag verder!

Tandheelkundige ingrepen

Na het verwijderen van tandsteen zijn er soms verdere ingrepen of behandelingen nodig. Mocht de dierenarts niet goed zien wat er aan de hand is, dan kan hij/zij een dentale röntgenfoto maken. Wanneer er afwijkingen aan de wortels of het bot zichtbaar zijn, dan zal in overleg met de eigenaar een plan van aanpak gemaakt worden. Voor zeer specialistische behandelingen als wortelkanaalbehandelingen of het plaatsen van een beugel kunnen wij u in overleg doorverwijzen.

Extractie kiezen

Wanneer een tand of kies eruit moet maken we soms gebruik van de zogenaamde flaptechniek in combinatie met boren. Hierbij verwijderen we het tandvlees bij de kies en frezen we het bot deels weg. Op deze manier hebben we meer overzicht, is de ingreep minder invasief en brengen we op die manier zo min mogelijk schade toe. Hierna frezen we het bot wederom weg om scherpe plekken glad te maken voor een snellere genezing en minder pijn. Daarna wordt het tandvlees weer netjes gehecht, waarbij de hechtingen uiteindelijk zullen oplossen.

Tandheelkunde voor uw hond bij WB Dierenartsen

Voor een gebitsbehandeling voor uw hond bent u bij WB Dierenartsen altijd in goede handen. U mag rekenen op een deskundige diagnose en een behandeling met professionele apparatuur waarbij uw hond onder narcose wordt gebracht en gemonitord wordt. Tijdens de ingreep mag u in overleg bij uw hond blijven. Meer weten? Neem dan contact met ons op!

Maak kennis met ons team

Onze dierenartsen

Bij WB Dierenartsen werken louter deskundige en ervaren dierenartsen. Wij stellen alles in het werk om uw dier gezond en wel naar huis te laten gaan. Dankzij onze disciplines, behandelingen en laboratorium in huis kunnen wij de passende zorg verlenen. Graag stellen wij onze artsen aan u voor!

Vragen?

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u meer weten over een onderzoek of een behandeling? Neem contact met ons op en laat het ons weten, wij helpen u graag verder!