Orthopedie bij huisdieren

Aandoeningen aan botten, gewrichten en spieren vereisen soms een operatie. Dit is het gebied van de orthopedische chirurgie. WB Dierenartsen is in staat kleinere dieren chirurgisch te behandelen. Omdat wij geen officiële specialist in huis hebben, kunnen wij uw dier naar verschillende specialisten doorsturen waarmee we al vele jaren naar volle tevredenheid mee samenwerken.

Neem vrijblijvend contact op

Vragen?

Heeft u vragen of wilt u meer weten over een onderzoek of een behandeling? Neem contact met ons op en laat het ons weten, wij helpen u graag verder!

Gescheurde voorste kruisband

Een gescheurde voorste kruisband is een letsel dat we heel vaak zien. Er zijn vele manieren om dit operatief te behandelen. WB Dierenartsen voert een simpele methode uit waarbij de kruisbandfunctie wordt overgenomen door een kunststof draad. Deze methode is geschikt voor kleinere dieren. Grote en drukke honden sturen wij door naar de specialist. De specialist beschikt over diverse moderne methodes van opereren die veel beter passen bij dit soort honden. Wat het beste is voor u en uw dier wordt in onderling overleg bepaald.

Botbreuken en orthopedische chirurgie

Afhankelijk van de aard van de botbreuk, de leeftijd en het gewicht van uw dier zijn er vaak meer manieren om het herstel ervan te garanderen. Dit hoeft zelfs geen chirurgische te zijn. Het varieert van hokrust tot gecompliceerde chirurgie door een erkend specialist. Bij eenvoudige breuken kunnen wij soms zelf een pin in het bot inbrengen. In overleg met u wordt besproken wat voor u en uw dier de beste oplossing is. Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op!

Maak kennis met ons team

Onze dierenartsen

Bij WB Dierenartsen werken louter deskundige en ervaren dierenartsen. Wij stellen alles in het werk om uw dier gezond en wel naar huis te laten gaan. Dankzij onze disciplines, behandelingen en laboratorium in huis kunnen wij de passende zorg verlenen. Graag stellen wij onze artsen aan u voor!

Vragen?

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u meer weten over een onderzoek of een behandeling? Neem contact met ons op en laat het ons weten, wij helpen u graag verder!