Laparoscopie bij uw huisdier

Een ingreep bij uw huisdier is al pijnlijk genoeg. Om dit daarom minder pijnlijk te maken en uw gezelschapsdier sneller te laten herstellen, kunnen de artsen van WB Dierenartsen een laparoscopie (kijkoperatie) uitvoeren. Deze moderne techniek hebben wij geperfectioneerd door slechts twee kleine openingen te maken in plaats van de normale drie.

Het deskundige team van WB Dierenartsen heeft een verbeterde manier voor de laparoscopische ingreep ontwikkeld. Hierbij worden in plaats van drie gaatjes, twee openingen van 5 millimeter gemaakt. In de ene gaat een camera waarmee de dierenartsen op een scherm hun handelingen sterk vergroot kunnen zien. Het andere gat is voor de instrumenten die nodig zijn voor de operatie. Hierdoor is de kijkoperatie minder pijnlijk, maar ook veiliger en sneller dan een gewone operatie. Uw huisdier zal snel weer de oude zijn!

Neem vrijblijvend contact op

Vragen?

Heeft u vragen of wilt u meer weten over een onderzoek of een behandeling? Neem contact met ons op en laat het ons weten, wij helpen u graag verder!

Laparoscopische behandelingen

Niet alleen is de methode van WB Dierenartsen minder invasief, ook kunnen honden en katten in elke gewichtsklasse bij ons via een laparoscopie worden behandeld. Ingrepen waarbij we dit toe kunnen passen zijn sterilisatie, het verwijderen van niet ingedaalde ballen (binnenballen) bij reuen en katers, het vastzetten van de maag van een grote hond om (om)draaiing tegen te gaan (gastropexie), het nemen van biopten en exploratieve chirurgie. Dit laatste wordt gebruikt om uw dier van binnen te onderzoeken of om te kijken waar eventuele klachten vandaan komen.

Laparoscopie bij WB Dierenartsen

Wanneer uw gezelschapsdier in aanmerking komt voor een ingreep met laparoscopie, zal ons ervaren team dierenartsen dit altijd kenbaar maken aan u. Uw huisdier wordt altijd behandeld onder narcose en mag naderhand op onze recovery uitslapen en op het gemak bijkomen. Meer weten? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Maak kennis met ons team

Onze dierenartsen

Bij WB Dierenartsen werken louter deskundige en ervaren dierenartsen. Wij stellen alles in het werk om uw dier gezond en wel naar huis te laten gaan. Dankzij onze disciplines, behandelingen en laboratorium in huis kunnen wij de passende zorg verlenen. Graag stellen wij onze artsen aan u voor!

Vragen?

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u meer weten over een onderzoek of een behandeling? Neem contact met ons op en laat het ons weten, wij helpen u graag verder!