Echografie bij uw huisdier

Bij bepaalde klachten is het maken van een echo een zeer zinvolle vorm van nader onderzoek. Door middel van geluidsgolven kunnen diverse organen in beeld gebracht worden en natuurlijk kan er vastgesteld worden of een dier drachtig is.

Onderzoek

Bij WB Dierenartsen wordt dit onderzoek voornamelijk uitgevoerd door Hugo van Duijn en Scato Lens. Zij hebben zich de afgelopen jaren toegelegd op echografie en zijn u daarmee graag van dienst. In sommige gevallen zullen we u doorsturen naar een specialist om een MRI of CT-scan te maken, maar in de meeste gevallen volstaat een echo, eventueel in combinatie met een röntgenfoto.

Snel onderzoek met echo’s

Door onze jarenlange ervaring met echografie kunnen we problemen snel opsporen. Ook bioptafname of steriele afname van urine onder echobegeleiding (cystocentese) is een veelvoorkomende toepassing. Door middel van het maken van een eenvoudige hartecho kunnen we bepalen of doorsturen naar een cardioloog noodzakelijk is.

Echografie bij WB Dierenartsen

Uiteraard maken we ook een echo als uw dier drachtig is. Vanaf drie à vier weken kunnen we kijken hoe het met de kleintjes gaat. In de meeste gevallen kan uw huisdier bij blijven, in sommige gevallen zullen wij een roesje toedienen. Tijdens het echo-onderzoek kunt u er gewoon bij blijven. Meer weten? Neem dan contact met ons op!

Maak kennis met ons team

Onze dierenartsen

Bij WB Dierenartsen werken louter deskundige en ervaren dierenartsen. Wij stellen alles in het werk om uw dier gezond en wel naar huis te laten gaan. Dankzij onze disciplines, behandelingen en laboratorium in huis kunnen wij de passende zorg verlenen. Graag stellen wij onze artsen aan u voor!

Vragen?

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u meer weten over een onderzoek of een behandeling? Neem contact met ons op en laat het ons weten, wij helpen u graag verder!