Keel-, neus- en oorarts voor dieren

U kunt bij WB Dierenartsen terecht voor méér zorg dan de meeste andere dierenartsen kunnen bieden. Dat is zeker het geval wanneer het gaat om keel-, neus- en oorbehandelingen voor uw huisdier. Voor zogenaamde tweedelijns KNO-zorg hoeven we u niet door te verwijzen, maar kunt u gewoon in onze eigen praktijk terecht.

Onze ervaren en deskundige KNO-dierenarts Ivo van Oosterhout kan verschillende complexe behandelingen aanbieden op gebied van keel, neus en oren van uw huisdier. Als uw hond of kat dus last heeft van de gehoorgang of luchtwegen, kunnen wij u de beste gerichte zorg bieden.

Tweedelijns KNO-behandelingen bij WB Dierenartsen

Bent u doorverwezen door uw eigen dierenarts of hebben wij uw huisdier al onder behandeling? Wat uw situatie ook is: uw huisdier met KNO-klachten is bij onze KNO-dierenarts in de beste handen. Meer weten? Neem gerust contact met ons op!

Huisdieren met luchtwegklachten

Bij honden en katten met luchtwegklachten is er vaak sprake van neusproblemen. Dit kunnen we onderzoeken door middel van rhinoscopie waarbij een kleine camera in de neus gaat en waar we eventueel biopten mee kunnen nemen. De problemen hierbij kunnen uiteenlopen van tumoren, poliepen en schimmelinfecties tot niesziekte bij katten. Bij honden met een korte snuit is er vaak sprake van zogenoemde kortsnuitobstructie (B.O.S) of ‘stick injury’ (splinters in de keel door een scherp object in de hals). In alle gevallen kunnen onze ervaren dierenartsen een passende behandeling bieden.

Huisdieren met gehoorgangklachten

Heeft uw hond of kat last van problemen aan de gehoorgang, oorschelp of het middenoor? Door middel van endoscopisch onderzoek kunnen onze experts precies bepalen wat het probleem is. Soms valt het mee, maar uit het onderzoek kan ook blijken dat uw dier een tumor heeft of dat de gehoorgang onomkeerbaar veranderd is. Een ingrijpende diagnose, die en zorgvuldige behandeling vergt. Met onze state-of-the-art techniek en expertise kunnen wij uw huisdier in de meeste gevallen goed helpen.

Welke keel- en neusbehandelingen bieden wij aan?

Na onderzoek kunnen wij uw huisdier op verschillende manieren behandelen.

Strottenhoofdproblemen:

  • Larynxparalyse: één van de stembanden wordt vastgezet
  • Verwijderen van speekselklieren in het geval van speekselcystes

Kortsnuitobstructie (B.O.S.):

  • Open zetten van de neusgaten
  • Inkorten van het zachte gehemelte

Stick injury:

  • Antibioticakuur om de ontsteking door splinters weg te nemen
  • Operationeel verwijderen van de splinters

Corpus alienum:

  • Verwijderen van vreemde voorwerpen (vaak gras) uit de neus of keel

Luchtpijponderzoek:

  • Longspoeling: onderzoek van de binnenkant van de longen en het inbrengen en meteen weer opnemen van vocht om te laten onderzoeken

Maak kennis met ons team

Onze dierenartsen

Bij WB Dierenartsen werken louter deskundige en ervaren dierenartsen. Wij stellen alles in het werk om uw dier gezond en wel naar huis te laten gaan. Dankzij onze disciplines, behandelingen en laboratorium in huis kunnen wij de passende zorg verlenen. Graag stellen wij onze artsen aan u voor!

Vragen?

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u meer weten over een onderzoek of een behandeling? Neem contact met ons op en laat het ons weten, wij helpen u graag verder!