Konijnen en knaagdieren bij WB Dierenartsen

Konijnen en knaagdieren zijn slimme, leuke en populaire huisdieren. Maar net als ieder ander huisdier hebben ze preventieve zorg nodig of kunnen ze ziek worden. Bij WB Dierenartsen is uw cavia, hamster, rat, muis of ander knaagdier in goede handen.

Dierenarts Gijs van Roosmalen heeft door middel van diverse stages, bijscholingen en een internship aan de university of California in Davis USA alle expertise in huis om uw knaagdier de best mogelijke zorg te bieden. Een belangrijk onderdeel want deze dieren houden namelijk vaak lang verborgen dat ze ziek zijn. Gedraagt uw konijn, cavia of hamster zich anders, of eet hij een dag niet? Dan kan uw dier er ernstiger aan toe zijn dan u op het eerste gezicht denkt. Een ziek konijn of knaagdier is daarom altijd een spoedgeval!

Preventieve zorg

Wij raden u aan om eens per jaar met uw dier langs te komen voor een gezondheidscheck. Zeker voor konijnen is dit belangrijk vanwege de vaccinaties die zij ieder jaar nodig hebben. Zo kan uw konijn tijdens de jaarlijkse check worden ingeënt tegen myxomatose en RHD 1 en 2. Ook kunnen wij eventueel aanvullend onderzoek uitvoeren, dit om eventuele verborgen ziektes of afwijkingen te ontdekken. U kunt hierbij denken aan bloedonderzoek, röntgen, echo etc.

Behandelingen voor konijnen en knaagdieren

Aangezien bij de meeste kleine zoogdieren de tanden het hele leven doorgroeien, kunnen wij zeer specifieke tandheelkunde uitvoeren inclusief dentaal röntgenonderzoek voor konijnen en knaagdieren. Ook voor reguliere operaties (sterilisatie / castratie) en complexere ingrepen is uw dier bij ons in ervaren en goede handen. Wij besteden extra aandacht aan de narcose en nazorg van deze kleine en kwetsbare dieren.

Konijnen en knaagdieren bij WB Dierenartsen

WB Dierenartsen kan uw konijn en knaagdier precies de zorg bieden die het nodig heeft. Wilt u er zeker van zijn dat u konijn de beste preventieve zorg krijgt, zonder financiële verrassingen? Bekijk dan de mogelijkheden van ons Huisdierenzorgplan. Voor een vast bedrag per jaar krijgt uw konijn twee maal per jaar een gezondheidscheck inclusief alle vaccinaties én kwalitatief hoogwaardig voer.

Maak kennis met ons team

Onze dierenartsen

Bij WB Dierenartsen werken louter deskundige en ervaren dierenartsen. Wij stellen alles in het werk om uw dier gezond en wel naar huis te laten gaan. Dankzij onze disciplines, behandelingen en laboratorium in huis kunnen wij de passende zorg verlenen. Graag stellen wij onze artsen aan u voor!

Vragen?

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u meer weten over een onderzoek of een behandeling? Neem contact met ons op en laat het ons weten, wij helpen u graag verder!