Tandheelkunde kat

Katten hebben een aantal specifieke problemen aan hun gebit in vergelijking met andere gezelschapsdieren. Daarbij laten poezen en katers niet zo makkelijk zien dat ze iets aan hun gebit mankeren. Mocht u dus vermoeden dat er iets mis is met het gebit van uw kat, bent u bij de kattentandarts van WB Dierenartsen in goede handen.

Katten hebben in mindere mate dan honden last van tandsteen, maar vooral problemen met tandbot (parodontium) en gaatjes (Feline Odontoclastische Resorptie Laesies, zogenaamde FORL’s). Bij ieder bezoek wordt de toestand van het gebit van uw kat beoordeeld. Mocht de artsen van WB Dierenartsen problemen vermoeden, dan reinigen we het gebit eerst omdat veel problemen onder tandsteen of tandplaque verstopt zitten. Hiervoor brengen we uw kat onder narcose. Dankzij een tube in de luchtpijp blijft de ademhaling onder controle en kan er geen verslikking plaatsvinden. Ook monitoren we uw gezelschapsdier goed. Na de reiniging bepalen we de zogenaamde parodontale status en evalueren we verdachte plekjes.

Neem vrijblijvend contact op

Vragen?

Heeft u vragen of wilt u meer weten over een onderzoek of een behandeling? Neem contact met ons op en laat het ons weten, wij helpen u graag verder!

Stomatitis complex en andere gebitsproblemen

Mocht onze dierenarts problemen zien, dan kunnen er dentale röntgenfoto’s gemaakt worden. Gebitsproblemen die we aan de hand van een foto kunnen zien zijn tandbreuken, zogenaamde osteoclastische laesies, afwijkende wortels en kieswortelabcessen. De behandeling kan met u in overleg worden gedaan. Een veel voorkomende aandoening bij katten is het stomatitis complex. Deze katten hebben forse mondholteontsteking. Het schoonhouden van het gebit is dan belangrijk en soms is het rustig houden van de ontsteking met medicijnen nuttig. In uiterste nood is het verstandig alle kiezen te verwijderen (totale extractie). Dierenarts Scato Lens heeft hier veel ervaring mee. Voor zeer specialistische procedures als wortelkanaalbehandelingen kunnen wij u in overleg doorverwijzen.

Tandheelkunde voor uw kat bij WB Dierenartsen

Bij WB Dierenartsen bent u voor een gebitsbehandeling voor uw kat altijd in goede handen. Uw poes wordt zowel bij reiniging als behandeling onder narcose gebracht en gemonitord. U mag daarbij rekenen op de deskundige diagnose en behandeling met professionele apparatuur van de ervaren artsen van WB Dierenartsen. Het is mogelijk bij de ingreep aanwezig te zijn in overleg met uw behandelend dierenarts. Meer weten? Neem dan contact met ons op!

Maak kennis met ons team

Onze dierenartsen

Bij WB Dierenartsen werken louter deskundige en ervaren dierenartsen. Wij stellen alles in het werk om uw dier gezond en wel naar huis te laten gaan. Dankzij onze disciplines, behandelingen en laboratorium in huis kunnen wij de passende zorg verlenen. Graag stellen wij onze artsen aan u voor!

Vragen?

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u meer weten over een onderzoek of een behandeling? Neem contact met ons op en laat het ons weten, wij helpen u graag verder!