Reptielen en vogels bij WB Dierenartsen

Met een reptiel of vogel als huisdier valt u zeker op. Maar net als bij ieder ander gezelschapsdier, is de gezondheid belangrijk. WB Dierenartsen heeft onder leiding van Gijs van Roosmalen alle expertise in huis. Door middel van diverse bijscholingen en een internship aan de university of California in Davis USA heeft hij extra kennis opgedaan op het gebied van de bijzondere dieren. Bij WB Dierenartsen helpen wij u daarom met voedings- en verzorgingsadviezen, preventieve zorg en meer. Zo is uw vogel of reptiel altijd in goede handen.

Hoe stoer of lief uw huisdier er ook uitziet, vogels en reptielen laten vaak in een laat stadium pas zien dat ze ziek zijn. Daarbij zijn de symptomen ook moeilijk te ontdekken. Dankzij de ervaring en deskundigheid van het team van WB Dierenartsen kunnen wij uw dier klinisch onderzoeken en ook advies over voeding, verzorging en huisvesting geven. Mocht uw dier dus niet reageren zoals normaal, neem meteen contact met ons op. Er kan meer aan de hand zijn dan op het eerste gezicht lijkt.

Neem vrijblijvend contact op

Vragen?

Heeft u vragen of wilt u meer weten over een onderzoek of een behandeling? Neem contact met ons op en laat het ons weten, wij helpen u graag verder!

Preventieve zorg voor reptielen en vogels

Heeft u uw vogel of reptiel net aangeschaft of houdt het u al langer gezelschap? In beide gevallen raden wij aan om eens per jaar een medische controle uit te laten voeren. Naast dit klinisch onderzoek adviseren we ook de ontlasting met regelmaat te laten controleren op onder meer coccidiën, flagellaten en wormen. En net als bij alle andere diersoorten is aanvullend onderzoek bij de reptielen en vogels ook mogelijk. Denk hierbij aan beeldvorming, bloedonderzoek en afname van biopten.

Kortwieken, snavelcorrecties en nagels knippen

Ook kunt u bij ons ook terecht voor het kortwieken van vleugels, snavelcorrecties (ook voor schildpadden) en nagels knippen. Uw gezelschapsdier is in al deze gevallen in goede handen bij ons.

Reptielen en vogels bij WB Dierenartsen

Van de jaarlijkse check en preventieve zorg tot acute en meer specifieke zorg, WB Dierenartsen kan uw vogel of reptiel de zorg bieden die het nodig heeft. Wilt u meer weten over onze zorg voor vogels, reptielen of amfibieën, dan bent u van harte welkom bij ons. Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen.

Maak kennis met ons team

Onze dierenartsen

Bij WB Dierenartsen werken louter deskundige en ervaren dierenartsen. Wij stellen alles in het werk om uw dier gezond en wel naar huis te laten gaan. Dankzij onze disciplines, behandelingen en laboratorium in huis kunnen wij de passende zorg verlenen. Graag stellen wij onze artsen aan u voor!

Vragen?

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u meer weten over een onderzoek of een behandeling? Neem contact met ons op en laat het ons weten, wij helpen u graag verder!