Bloeddrukmeting bij uw huisdier

Een verhoogde bloeddruk komt veel voor bij met name oudere katten. Een te hoge bloeddruk is schadelijk voor de gezondheid, maar is goed te behandelen als de artsen van WB Dierenartsen er op tijd bij zijn.

Bloeddruk meten

Net als bij de huisarts, wordt de bloeddruk van uw huisdier gemeten door middel van een manchet. Als u een ouder dier heeft, adviseren wij in ieder geval eens per jaar een bloeddrukmeting te laten doen. Hypertensie (verhoogde bloeddruk) kan leiden tot hoofdpijn, blindheid, hersenbloedingen, hartfalen of nierfalen. Tot deze problemen optreden, merkt u niets aan uw dier. Vaak zijn de klachten “vaag” zoals een dier dat sloom of apathisch is of zich afzondert.

Meer weten?

Een bloeddrukmeting bij uw gezelschapsdier kan van grote meerwaarde zijn. Tijdens dit onderzoek kan uw dier wakker blijven en kunt u gewoon bij uw dier blijven.

Meer weten over bloeddrukmetingen bij WB Dierenartsen? Neem gerust contact met ons op!

Maak kennis met ons team

Onze dierenartsen

Bij WB Dierenartsen werken louter deskundige en ervaren dierenartsen. Wij stellen alles in het werk om uw dier gezond en wel naar huis te laten gaan. Dankzij onze disciplines, behandelingen en laboratorium in huis kunnen wij de passende zorg verlenen. Graag stellen wij onze artsen aan u voor!

Vragen?

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u meer weten over een onderzoek of een behandeling? Neem contact met ons op en laat het ons weten, wij helpen u graag verder!