Interne geneeskunde bij uw huisdier

Interne geneeskunde houdt zich bezig met het voorkomen, diagnosticeren en behandelen van ziekten van de inwendige organen. Dankzij jarenlange ervaring en deskundigheid kunnen de artsen van WB Dierenartsen onderzoek doen, diagnoses stellen en therapieën instellen. Mocht u dus een ziekte vermoeden of hebben wij iets ontdekt, dan bent u in goede handen.

Neem vrijblijvend contact op

Vragen?

Heeft u vragen of wilt u meer weten over een onderzoek of een behandeling? Neem contact met ons op en laat het ons weten, wij helpen u graag verder!

Mogelijke behandelingen

Om te zien wat er in het lichaam van uw gezelschapsdier afspeelt, hebben de artsen van WB Dierenartsen diverse onderzoeken ter beschikking. Zo kunnen we bloed-, urine- of celonderzoek doen, de bloeddruk meten of een röntgenfoto of echo maken. Als we letterlijk willen zien wat er aan de hand is, doen we een laparoscopie waarbij er met camera in de buik wordt gekeken. Met het totaal aan onderzoeksresultaten kunnen we een behandeling voorstellen. Soms moeten we u doorsturen naar een Europees specialist interne geneeskunde.

Interne geneeskunde

Het team van WB Dierenartsen kan een heleboel behandelingen zelf uitvoeren. Therapieën in de interne geneeskunde kunnen zowel medicamenteus, voedingsgerelateerd als chirurgisch zijn. Verreweg de meeste therapieën kunnen we zelf uitvoeren. In geval van zeer specialistische hulp zoals zeer gecompliceerde operaties, chemotherapie of bestraling, kunnen wij u doorverwijzen naar een gespecialiseerde internist of chirurg. Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op!

Waar zoeken we naar?

Met interne geneeskunde en intern onderzoek, zoeken we onder meer naar de volgende ziektes of symptomen van ziektes:

  • (Chronische) darmontstekingen
  • Diabetes insipidus
  • Diabetes mellitus (suikerziekte)
  • Leverontsteking
  • Leverproblemen
  • Nierfalen
  • Pancreatitis (alvleesklierontsteking)
  • Tumoren
  • Ziekte van Addison
  • Ziekte van Cushing

Maak kennis met ons team

Onze dierenartsen

Bij WB Dierenartsen werken louter deskundige en ervaren dierenartsen. Wij stellen alles in het werk om uw dier gezond en wel naar huis te laten gaan. Dankzij onze disciplines, behandelingen en laboratorium in huis kunnen wij de passende zorg verlenen. Graag stellen wij onze artsen aan u voor!

Vragen?

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u meer weten over een onderzoek of een behandeling? Neem contact met ons op en laat het ons weten, wij helpen u graag verder!